Forrige dag Torsdag 18/11 Næste dag

miJ og de lysende såle.
Præsentations Show

miJ og de lysende såle.
Præsentations Show

Kl. 20.00 / fri entré

Denne torsdag i november åbner Mojo kl. 19
Jim Nydam står midt i det hele når han præsenterer sit band.
miJ & De lysende såle

Bandet er baseret på filosoffen og digteren Jim Nydam Bjerregaards lyriske digte og sange. I ’Bagord’et til sin seneste udgivelse, digtsamlingen MIN HÅND HÆNDER I DINE FINGRE – MIN SJÆL ENDER I ET FORSØG, der havde reception på MOJO d. 26/8-2021, skriver han:

”Lyrikken og særligt musikken er det nærmeste, vi kommer dyrenes umiddelbarhed og ergo utankehed: i et til lejligheden kun passende stemningssprog, som man ikke tænker som tanker, men føler ubevidst, samtidig med at man forstår usagt: det er lyrikken. Der har jeg altid fornemmet mig mest hjemme, og gerne alene. Der er ikke noget, jeg ikke kan klare i lyrikkens øjeblik, der ikke gik.”

Jim udtrykker her sin store lidenskab for lyrik på musik, fordi det ægte gjort, gør ham instinktivt lykkelig. Samtidig har han en stor lyst til at nå sine medmennesker i det, vi alle skal igennem i livet.
Han mener, at det er for kedeligt og ulevende for andre og ham selv at digte bare står alene tilbage på papiret og måske allerhøjest oplæses af en dikterende digter, der allerværst forklarer dem! Så er det bedre, at man selv læser og oplever digtene.

Men musikken er den bedste kanal, fordi den, når musikerne følger stemningsordenes oprindelige følelsesintensitet – umiddelbart og naturligt rytmisk som de er skrevet og vil, inden de gemmes af fortænkthedens fornuft – løfter indholdet renere op-frem fra sin papirdæmring til andre mennesker.

Derfor tager miJ sine musikalske legekammerater, De lysende såle, på sig, så hans digte – uden omveje – går ufortrødent gennem livets glæde og alvor, når de fremsiges, synges og spilles som kun de kan!
Anmeldere fremhæver digtenes og sangenes emne- og stemningsord som: livet, mening, betydning, identitet, sprog, det nære, kærlighed, tid og rum, døden, sprognydannende, filosofisk og humoristisk."

Blues Jam
med Ace of Blues

Blues Jam
med Ace of Blues

Kl. 22.00 / entré 20,-

Det er torsdag, det er jamdag, det koster 20,-
Ace of Blues styrer løjerne.

The Ace of Blues er et alsidigt bluesband, hvor de erfarne medlemmer konstant søger at tage boogien til nye uanede højder, og give publikum en medrivende oplevelse.

Dette er ikke mindst tilfældet når de med sikker hånd styrer Mojos traditionsrige torsdags-jam. Bandets filosofi er enkel: en jamaften er en hyldest til musikken og dem der spiller den – og alle er velkomne!

Hvad enten det garvede orkester smækker trumf på med en opdatering af Chicago-bluesen eller har nogle esser i ærmet med den hårde Delta-stil, så er én ting sikkert:

The Ace of Blues tager stikket hjem!

Besætning

Simon Ørregaard: vo/tr, Thomas Lago: guitar, Thomas von Magius: bas,Thomas Melau: vo/harp Marvin Radford (piano/voc)