Forrige dag Søndag 23/02 Næste dag

HP Lange

HP Lange

Kl. 21.30 / fri entré

H.P. Lange er en af Danmarks dedikerede bluesmænd.
Fornøjelig Delta Blues, fantastisk Rootsblues og finurlig Ragtime.
Som en af de få fortolkere af den akustiske bluestradition, har han siden midt-80’erne spillet mere end 100 koncerter om året i europa og USA – lige fra små klubber til de store blues & jazz festivaler.
I 1994 tilbragte han et halvt år i New Orleans. I Louisiana og i Mississippi gravede han sig endnu dybere ned i bluestraditionen. Han spillede fast på flere klubber i New Orleans og mødte og lærte bla. fra delta blues mesteren, John Mooney. Han spillede jobs i Memphis og i Mississippi-Deltaet med guitaristen Kenny Brown, som introducerede ham til den specielle bluestradition i de bakkede områder i det nordlige Mississippi. Her mødte og spillede han desuden med blues legender som Junior Kimbrough og R.L. Burnside.
H.P. Lange har udgivet 8 cd’er i eget navn. To af dem har vundet The Danish Music Award for bedste blues/roots udgivelse.
Som solist optræder H.P. Lange med den rå og upolerede delta blues. Repertoireret er en blanding af egne sange og sange han har samlet op under sine ophold i USA’s sydstater. Sangene og fortolkningerne er hans egne men dybt forankrede i traditionen.

Website

www.hplange.dk