Forrige dag Fredag 15/03 Næste dag

Paul Banks

Paul Banks

Kl. 21.30 / fri entré

Nok dette lands allerbedste folk'blues musiker. En enestående rytmisk og teknisk guitarist. Paul Banks mestrer blues folk' og ragtime i en sådan grad at det hele vokser sammen til et Pauk Banks'k musikalsk univers.

I mere end 30 år har Paul Banks været et toneangivende navn på den danske folk, blues og sangskriver scene. Især hans virtuose akustiske guitarspil har gjort indtryk på flere generationer af danske guitarister, men også hans vokal og sangskrivning har vakt genklang. Hans musik har høstet adskillige priser bl.a. to Danish Music Awards (Årets Sangskriver 2001, Årets Blues Album 2006), komponistforeningen DJBFAs hæderspris 1993, og Årets Danske Blues Navn 2006.
Paul Banks kan som få illudere et helt orkester alene med sin guitar og stemme. Hans stil har fundament i folk, blues og ragtime, men blander desuden elementer fra jazz, R&B og gospel i et personligt univers præget af unikt guitarspil, gode melodier og velskrevne tekster. GRACE fra 2008 er en duo Cd med tenorsaxofonisten Jakob Dinesen. Desuden spiller Pauls søn Peter mundharpe på titelsangen og Marie Fisker og Hanne Boel synger kor på fire numre.

Paul Banks grundlagde sit ry i det legendariske anarkistiske folk band Paul Banks & MusikOrkestret (1975-85) og senere i sit samarbejde med saxofonisten Steen Vig (1985-95). Siden har han spillet utallige solokoncerter samt arbejdet med bl.a. Paul Banks & The Love Bombs, som tæller nogle af landets mest interessante unge jazz- og rockmusikere, i duo med guitaristen Aske Jacoby eller saxofonisten Jakob Dinesen, og med trioen Banks/Jørgensen/Backhausen med jazzviolinisten Kristian Jørgensen og harmonikaspilleren Thor Backhausen.

Paul Banks har skrevet flere musikalske børneforestillinger i samarbejde med fløjtenisten Charlotte Halberg, som de har opført hundredvis af gange på biblioteker og skoler landet over. De har udgivet cd’erne ØEN og REJSEN med to af disse forestillinger. Paul Banks har skrevet talrige sange, medvirket på ca. 100 udgivelser med andre kunstnere, og skrevet en børnebog, It’s A Dog’s Life, som er udkommet på adskillige sprog.Besætning

Paul Banks (guitar/vokal)

Website

www.paulbanks.dk

Trouble Cats

Trouble Cats

Kl. 22.00 / entré 90,-

Blues & rootsrock-bandet Trouble Cats, der fejrede 30 års jubilæum i 2017, udgiver nyt studiealbum til foråret og følger op på liveudgivelsen ”Live in Aarhus 2017”.

Trouble Cats har et nyt motto: ”I 2018 kører vi med katten”. Det er ikke fake news, men den skinbarlige sandhed. Veteranerne fra Aarhus beviser, at katte har mange liv, og Trouble Cats anno 2018 er levende og sprudlende som aldrig før. Bandet er ude på spillestederne året igennem, spiller på blandt andet Skagen Festival og udgiver studiealbum med nye sange forår/sommer 2018.

Postkort fra virkeligheden
De senere år har Trouble Cats skruet gevaldigt op for aktiviteterne. I februar 2017 udkom livealbummet ”Live In Aarhus 2017”, der er udgivet på LongLife Records og indspillet på ”hjemmebanen”, spillestedet Fatter Eskil i Aarhus. Albummet rummer 11 originale sange – både gamle og helt nye. Året bød på talrige koncerter på spillesteder og festivaler. Således var Trouble Cats i sommeren 2017 på festivalbesøg på bluesfestivaler i Randers og Fredericia, på Aarhus Jazz Festival og i Aarhus Festuge.

Roser fra anmelderne
Albummet ”Live In Aarhus 2017” er blevet rigtig godt modtaget. Anmelderne skriver blandt andet:
”Imponerende nok gjør Trouble Cats utelukkende nye og gamle originallåter. Et meget samspilt og tight band med gode prestasjoner både på gitar, munnspill og hardtslående trommer.” (Fire stjerner, BLUES NEWS Norge)
“Der er saft, kraft, ukuelig vitalitet, kompetence, spille- og syngeglæde over samtlige 11 skæringer.” (BLUES NEWS, Danmark)
“Kvartetten fremfører sangene med en kompetence, der afspejler mange års samspil
og erfaring.” (CAPAC)
“Trouble Cats beviser, at de er et solidt bluesband.” (ROOTS ZONE)

I en liveanmeldelse af Trouble Cats på Dexter i Odense i december 2017 skriver Blues News blandt andet:
”Med en stak nye kvalitetsnumre under bæltet, ny cd i støbeskeen og jobs i kalenderen ser fremtiden særdeles lys ud for dette legendariske, vitale og garvede band, som man kun kan blive glad i låget og musikalsk beriget af at opleve.”

Vi er et band
”Når et band har spillet sammen så længe, som vi har, opstår der naturligt en sound og et udtryk. Vi har aldrig været bange for at tage chancer og gå ud på den tynde is sammen med publikum. Vores nye livealbum er råt for usødet en kvartet på en livescene. Et postkort fra virkeligheden - og en hilsen fra et orkester, hvor musikken altid er opstået midt i fællesskabet,” siger Trouble Cats’ guitarist, Martin Blom Hansen.

Band af et bluesboom
Trouble Cats opstod i 1987, da bluesboomet væltede frem, og spillestedet Fatter Eskil i Aarhus var hjemmebanen. De følgende år blev Trouble Cats et af de meget efterspurgte navne, der sammen med blandt andre Ole Frimer Band, Shades of Blue og Kent Thomsen & The Rich Ones kom ud af den århusianske bluesscene. Bandet fik hurtigt travlt og spillede de næste mange år 80-100 årlige koncerter i både ind- og udland og udgav flere album. I 90’erne og 00’erne optrådte Trouble Cats i forskellige udgaver. I 2013 blev den oprindelige kvartet gendannet. I 2016 kom ny trommeslager til, og i dag er Trouble Cats stadig det, de altid har været: Et band med deres helt eget udtryk og en stor kærlighed til bluesrødderne og den enkle rock ’n’ roll.

Besætning

Henrik Hansen, mundharpe, vokal, Martin Blom Hansen, guitar, vokal, Morten Brauner, bas, kor Henrik Thorsen, trommer.

Website

www.troublecats.dk
www.facebook.com/troublecats.dk