Forrige dag Fredag 03/11 Næste dag

Fried Okra

Fried Okra

Kl. 22.00 / entré 100,-

Det er fredag og det er atter blevet Okra tid - det koster 100,-
Kan du være her kl. 20.30 kan du reservere en plads via billet@mojo.dk.

"Man kan lige så godt være sig selv, alle de andre er alligevel taget".
Fried Okra.

Bandet er i konstant udvikling og har siden dets start taget mange former. Først med elbas, så med sousaphon, så trio med to guitarer og trommer og nu trio med elbas. Det tvinger gruppen til hele tiden at forholde sig åbent til deres sange. Og live fortolkes sangene også forskelligt fra koncert til koncert og i høj grad påvirket af samspillet med publikum.

Fried Okra er ikke sådan lige at sætte i bås. Det originale materiale er sig selv og har alligevel dybe rødder i bluesen. Lidt lyd af USA - Louisianas sumpe, Mississippis juke joints - og meget lyd af København.

"Vi har lyttet til bluesmusikere fra den her lille, nordlige del af Mississippi, Burnside og Kimbrough. Men også til Poul Dissing og de hjemlige bluesfolk, Troels Jensen, Peter Thorup, Kenn Lending".
Morten Lunn.

Inspirationen fra John Lee Hookers hypnotiske blues er tydelig. Men bandet er meget påvirket af den lille undergenre, Hill Country Blues fra Mississippi.
Resultatet af de forskellige inspirationer er en god blanding af blues, rock, roots. Det er ikke få navne, der er kommet op efter koncerter - ZZ Top, Jack White, The Doors for at nævne nogle.

Teksterne fylder meget i Fried Okras univers. Det handler om alt fra klassiske emner som druk, kærlighed og mangel på samme, til København, Chicago og Sofia Coppola.

Fried Okra - fried orca, fried oprah - misforståelserne er mange. Men - fried okra, det er en velsmagende, stegt, sekskantet grøntsag på størrelse med en ærtebælg kendt fra de amerikanske sydstaters køkken.

Skriv til billet@mojo.dk hvis du vil reservere en plads til kl 20.30

Besætning

Morten Lunn (Guitar/diddley bow/vokal), Anders Wallin (bas) og Thomas Crawfurd (trommer/perc/mandolin)

Website

www.friedokraband.dk
gaffa.dk/anmeldelse/86067