Forrige dag Lørdag 27/10 Næste dag

Billy Cross
" Just me and my guitars"

Billy Cross
'' Just me and my guitars''

Kl. 19.00 / entré 100,-

”JUST ME AND MY GUITARS”
Velkommen til et inspirerende, intimt og musikalsk soloshow, der viser Billys fantastiske evner som guitarist og sanger
Oplev guitar-legenden Billy Cross, som i 2016 rundede de 70, levere et forrygende live-solo-show, som både indeholder beskidt sydstatsblues, når det er allerbedst, klichéfri Rock’n’Roll som vor herre skabte den, og ballader så inderlige at selv englene får gåsehud.
Et musikalsk soloshow med anekdoter fra starten af 60'erne i New York, om jamsessions med de, i dag, helt store stjerner, som f.eks. Jimi Hendrix. BC har spillet med: Meatloaf, Link Wray, Robert Gordon, Sha Na Na og Musical HAIR på Broadway.

Og hør om Bob Dylan som blev blæst bagud af Billy Cross i slut 70'erne, og efterfølgende tog Cross med i studiet på 2 plader og på turné verden over. Billy har en sjælden entusiasme for og dyb kulturel forståelse af den amerikanske musiktradition 1927-2016.

Billy har, siden han bosatte sig i DK, været en drivkraft i dansk musikhistorie både på koncertscener, bag studiemikrofonen og bag mixerpulten, hvor navne som Dr. Hook, Dalton, Björn Afzelius, CV Jørgensen, Pretty Maids, Anne-Dorte Michelsen, Henning Stærk, Johnny Madsen, Lars Lillholt og Søs Fenger alle har nydt mere end godt af Billys unikke tilgang til musikken.

Alt sammen leveret med en energi og et overskud som er uforfalsket og smittende, ganske enkelt fordi Billy elsker at optræde for publikum.
– en virkelig spændende aften !! – et stykke kulturhistorie – spørgsmål fra salen til slut er velkomne ! – Kom tæt på kunstneren !

Besætning

Billy Cross - & his guitars.

Trouble Cats

Trouble Cats

Kl. 22.00 / entré 100,-

Så er der bluesfestival med et af landets mest legendariske orkestre - de er toptunede og har nærmest lige udgevet deres seneste album

Blues & rootsrock-bandet Trouble Cats, der fejrede 30 års jubilæum i 2017, udgiver nyt studiealbum til foråret og følger op på liveudgivelsen ”Live in Aarhus 2017”.

Trouble Cats har et nyt motto: ”I 2018 kører vi med katten”. Det er ikke fake news, men den skinbarlige sandhed. Veteranerne fra Aarhus beviser, at katte har mange liv, og Trouble Cats anno 2018 er levende og sprudlende som aldrig før. Bandet er ude på spillestederne året igennem, spiller på blandt andet Skagen Festival og udgiver studiealbum med nye sange forår/sommer 2018.

Postkort fra virkeligheden
De senere år har Trouble Cats skruet gevaldigt op for aktiviteterne. I februar 2017 udkom livealbummet ”Live In Aarhus 2017”, der er udgivet på LongLife Records og indspillet på ”hjemmebanen”, spillestedet Fatter Eskil i Aarhus. Albummet rummer 11 originale sange – både gamle og helt nye. Året bød på talrige koncerter på spillesteder og festivaler. Således var Trouble Cats i sommeren 2017 på festivalbesøg på bluesfestivaler i Randers og Fredericia, på Aarhus Jazz Festival og i Aarhus Festuge.

Roser fra anmelderne
Albummet ”Live In Aarhus 2017” er blevet rigtig godt modtaget. Anmelderne skriver blandt andet:
”Imponerende nok gjør Trouble Cats utelukkende nye og gamle originallåter. Et meget samspilt og tight band med gode prestasjoner både på gitar, munnspill og hardtslående trommer.” (Fire stjerner, BLUES NEWS Norge)
“Der er saft, kraft, ukuelig vitalitet, kompetence, spille- og syngeglæde over samtlige 11 skæringer.” (BLUES NEWS, Danmark)
“Kvartetten fremfører sangene med en kompetence, der afspejler mange års samspil
og erfaring.” (CAPAC)
“Trouble Cats beviser, at de er et solidt bluesband.” (ROOTS ZONE)

I en liveanmeldelse af Trouble Cats på Dexter i Odense i december 2017 skriver Blues News blandt andet:
”Med en stak nye kvalitetsnumre under bæltet, ny cd i støbeskeen og jobs i kalenderen ser fremtiden særdeles lys ud for dette legendariske, vitale og garvede band, som man kun kan blive glad i låget og musikalsk beriget af at opleve.”

Vi er et band
”Når et band har spillet sammen så længe, som vi har, opstår der naturligt en sound og et udtryk. Vi har aldrig været bange for at tage chancer og gå ud på den tynde is sammen med publikum. Vores nye livealbum er råt for usødet en kvartet på en livescene. Et postkort fra virkeligheden - og en hilsen fra et orkester, hvor musikken altid er opstået midt i fællesskabet,” siger Trouble Cats’ guitarist, Martin Blom Hansen.

Band af et bluesboom
Trouble Cats opstod i 1987, da bluesboomet væltede frem, og spillestedet Fatter Eskil i Aarhus var hjemmebanen. De følgende år blev Trouble Cats et af de meget efterspurgte navne, der sammen med blandt andre Ole Frimer Band, Shades of Blue og Kent Thomsen & The Rich Ones kom ud af den århusianske bluesscene. Bandet fik hurtigt travlt og spillede de næste mange år 80-100 årlige koncerter i både ind- og udland og udgav flere album. I 90’erne og 00’erne optrådte Trouble Cats i forskellige udgaver. I 2013 blev den oprindelige kvartet gendannet. I 2016 kom ny trommeslager til, og i dag er Trouble Cats stadig det, de altid har været: Et band med deres helt eget udtryk og en stor kærlighed til bluesrødderne og den enkle rock ’n’ roll.

Besætning

Henrik Hansen, mundharpe, vokal, Martin Blom Hansen, guitar, vokal, Morten Brauner, bas, kor Henrik Thorsen, trommer.

Website

www.troublecats.dk
www.facebook.com/troublecats.dk