Forrige dag Onsdag 06/01 Næste dag

Kalles World Tour - The Blues Part One - Episode 4

Kalles World Tour - The Blues Part One - Episode 4

Kl. 21.30 / fri entré

Så sker det igen underholdning i særklasse -og så er det ovenikøbet også blues !

FAKTA:
- Den Lyserøde Neger a.k.a. Kalle Mathiesen a.k.a. Otis Rødding a.k.a. Kalles World Tour er et onemanband.
- Den nye plade hedder “The World is not enough” og man kan få den helt gratis ved at sende en mail til kallesworldtour@yahoo.com og skrive music please.
- Kalle har lavet radio: Weekensax på Radio24/7, og han er kendt fra TV: So ein ding, Natholdet og Kalles Danmarks Tour på Ramasjang.

Rasmus Espersen har hørt pladen flere gange og skrev dette:
” Den verdensomspændende sensation Kalle Mathiesen har begået et album, der, naturligvis, bærer titlen "The World Is Not Enough". Albummet placerer sig lige midt på den hårfine grænse mellem det geniale og det gale vanvid - og så er det alle pengene værd!

Man ved bare, at man går noget storslået i møde, når albummet åbnes - eller snarere showet startes - med et nummer indeholdende Strauss' "Also Sprach Zarathustra" spillet på ballon og trommer. Ja, ballon! Så er rumrejsen ligesom i gang. Og sikke en rejse! I løbet af albummets 11 skæringer får du ikke bare en opvisning i komposition og instrumenthåndtering fra det aller øverste skab, du får også ud-af-kroppen/ud-af-lommen filosofi og underholdning til både højeste og laveste fællesnævner. "The World Is Not Enough" er en totaloplevelse med turpas til den forlystelsespark, der foregår inde i hovedet på Kalle Mathiesen. Og du kan ligeså godt købe årskortet med det samme!

Det er håbløst at forvente noget specifikt af Kalle Mathiesen, for det han her kommer op med er fuldstændigt uforudsigeligt. Har man alligevel været så uforsigtig at give sig i kast med forventningens glæde, så bliver man heldigvis ikke skuffet over Kalles overraskelser. Som en anden Schrödingers kat formår han at være både genial og gal på samme tid, ligesom man måske kender det fra hans liveshows. Pladen er dog mere blå, end man normalt hører ham. Den er yderst velproduceret og derfor mindre kaotisk. Dette er lidt en skam, for en af Kalles store forcer er, når han er på slap line og begejstres sammen med sit publikum. Heldigvis viser Kalle Mathiesen samtlige resterende forcer på dette album, så man kommer sig over, at det er så skide perfekt. Med til historien om den blå lyd hører også, at pladen ikke blot er skæg og ballade. Kalle introducerer en ny isme, the Kalle Math'ism, som vi naturligvis også får en sang om i en fremragende drum & bass-indpakning. Her berører han sin filosofi på alvorlig, tankevækkende vis. Det giver virkelig pladen dybde - ikke blot i musik og produktion, men også i dette kig ind i Kalles hoved. Et andet eksempel er "Size Matters", der forøvrigt sagtens kunne blive introsangen til den kommende Bondfilm. Her viser han også, at han ikke bare spiller både sjovt og godt, hans lyrik er også både fjollet og eftertænksom.

Selvom "The World Is Not Enough" stikker i flere retninger end de utallige, man møder under Kalles World Tour, og at man derfor får sig lidt af en overraskelse, så er det netop især disse ekstra lag af overraskelser, der gør "The World Is Not Enough" værd at lytte til igen og igen. Og mens man alligevel sidder der og lytter, så kan man jo lege legen 'hvilken genre mestrer Kalle ikke?' - det skulle være et glimrende drukspil.”

Besætning

Kalle Mathiesen (bas/d/loopstation/voc og diverse)

Late Night Blues med Claus Toft

Late Night Blues med Claus Toft

Kl. 01.00 / fri entré

Mojo præsenter vanen tro Late Night Blues efter aftenens hovednavn tirsdag og onsdag.
Denne onsdag nat efter Steve James er det Claus Toft

En institution gennem mange år - Claus har været guitarist og frontmand i et hav af orkestre - idag er han sin egen herre. Med dobroen og delay-pedalen leverer han et sjædent bluesshow.