Forrige dag Lørdag 08/08 Næste dag

Kenn Lending Blues Band

Kenn Lending Blues Band

Kl. 22.00 / entré 80,-

Hvis man overhovedet kan tale om en skandinavisk "Bluesmand", må Kenn Lending være noget af det tætteste man kan komme på dette begreb. I det sydlige USA er en bluesmand en musiker, som lever med sin musik fuldt ud. En der kan begejstre og bevæge sit publikum ved enhver lejlighed, om det er til alvor eller fest, og som i øvrigt er blevet lært op af en ældre bluesmand i de "hemmeligheder" og traditioner, der kan føres direkte tilbage til de afrikanske slaver. For at være vaskeægte, skal man dog også være født og opvokset i USA's sydstater, men det er også det eneste man ikke kan sige om Kenn Lending. Han er nemlig født og opvokset på stenbroen i København, hvor han startede sin musikalske karriere helt tilbage i tresserne.
Her mere end 40 år senere spiller Kenn Lending Blues Band stadig noget af det hotteste Chicago inspirerede blues du kan finde i Danmark


Når Kenn Lending går på scenen med sit blues band denne aften, har han spillet over 500 koncerter i disse lokaler. Første gang var under Copenhagen Jazz Festival 1984, da stedet hed ”Rådhuskroen” og bandet stod på gulvet. Det var nemlig også første gang et rigtigt blues band gav koncert på det ældgamle og legendariske værtshus.

Kenn Lending var allerede internationalt kendt som Champion Jack Dupree's guitarist og kunne derfor tilføre huset en række af tidens store bluesnavne. Ud over jævnlige besøg af makkeren Champion Jack Dupree, kan nævnes legendariske aftener med Louisiana Red, Aron Burton, Janice Harrington m.fl. - og altid med Kenn Lending Bues Band som kompetent backing.

Kenn Lending Blues Band har nemlig i alle årene stået som garant for autentisk afro-amerikansk bluesmusik. En improviserende kontemporær måde at spille blues på, der sørger for at musikken aldrig lyder helt ens fra gang til gang. Bandet har derfor i alle årene haft et stort stampublikum og altid trukket fuldt hus.

Selvom medlemmerne af Kenn Lending Blues Band har været skiftene i årenes løb, har bandets unikke sound aldrig ændret sig. I dag, som siden starten i 1980, består kvartetten af nogle af landets bedste musikere, nemlig:

Besætning

Kenn Lending (guitar/vokal), Michael Sunding (keys/vokal), Kim Yarbrough (bas) og Esben Duus (trommer)

Website

www.lending.dk