Forrige dag Lørdag 18/10 Næste dag

HP Lange & the Delta Connection

HP Lange & the Delta Connection

Kl. 22.00 / entré 70,-

HP Lange er en af landets rutinerede bluesmænd. Med stor kærlighed til amerikasnk Rootsblues leverer han klassiske og originale bluesnumre sammen med sit superfede rootsband.Hvem siger at en akustisk trio ikke kan fyre den áf?
HP Lange og The Delta Connection er et af de bedste beviser på medrivende
resonator-guitar-bluesparty – og så swinger det for vildt.


H.P. Lange er en af Danmarks få dedikerede bluesmen. Som en af de få fortolkere af den akustiske bluestradition, har han siden mid-80’erne spillet mere end 100 koncerter om året i europa og USA – lige fra små klubber til de store blues & jazz festivaler.

I 1994 tilbragte han et halvt år i New Orleans. I Louisiana og i Mississippi gravede han sig endnu dybere ned i bluestraditionen. Han spillede fast på flere klubber i New Orleans og mødte og lærte bla. fra delta blues mesteren, John Mooney. Han spillede jobs i Memphis og i Mississippi Deltaet med guitaristen Kenny Brown, som introducerede ham til den specielle bluestradition i de bakkede områder i det nordlige Mississippi. Her mødte og spillede han desuden med blues legender som Junior Kimbrough og R.L. Burnside.
I 2006 dannede H.P. Lange bandet The Delta Connection med bassisten, Paul Junior, som for nylig var flyttet fra Texas til Danmark. I 2008 blev en af Danmarks travleste trommeslagere, Jens Kristian Dam, medlem af bandet.
H.P. Lange har udgivet 8 cd’er i eget navn. To af dem har vundet The Danish Music Award for bedste blues/roots udgivelse.

På scenen leverer bandet den rå og upolerede delta blues. Repertoireret er en blanding af egne sange og sange, samlet op under ophold i USA’s sydstater. Sangene og fortolkningerne er bandets egne men dybt forankrede i traditionen.

Besætning

HP Lange (guitar/vokal), Paul Junior (bas) og Jens Kristian Dam (trommer)

Website

www.hplange.dk